tiistai 23. huhtikuuta 2013

Saippuan valmistus


Tässä työssä valmistimme itse saippuaa, ensiksi punnitsimme kasvis- ja kookosrasvaa, kookosrasvaa punnitsimme 28,6 g ja kasvisrasvaa 42,9 g. Sitten punnitsimme oliivi- ja rypsiöljyä, oliiviöljyä punnitsimme 42,9 g ja rypsiöljyä 28,6 g, sitten lisäsimme muutaman pisaran piparminttu uutetta. Nämä kaikki rasvat laitoimme samaan dekkaan ja sulatimme ne lämpölevyllä. Sulatuksen jälkeen laitoimme rasvaseoksen jäähtymään, kun rasvaseos oli jähmettynyt irroitimme sen dekasta lämpöhauteen avulla. Kun saippua köntti oli saatu irti dekasta se oli valmis. Tässä muutama kuva saippuan valmistuksesta
Saippuan valmistukseen tarvittavat aineet
Rasvat sulamassa
Rasva ja lipeä jäähtymässä
Valmis saippoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti