tiistai 23. huhtikuuta 2013

Työn tarkoituksena on määrittää massan tarkka sakeus
1.Punnistsimme n. 500g 10 % massaa. Laimennettiin sitä alle 1 % Lisää mällä siihen vettä.
2012-01-23_09_00_20_jpg_scaled1000

Sitten otimme näytettä 2dl viisikertaa samalla kun sekoitimme sitten laittoimme näytteen yhteen astiaan.

Sitten punnitsimme buhnerlaitteiston ja suodatin paperin.1501,1g + 0,85 = 1501,95g. Sitten aloimme suodattamaan näytettä. Sen jälkeen punnitsimme kaiken uudestaan. Täys buhner=2598,37g Massa ja vesi = 2598,37 - 1501,95 =1096,42g.
2012-01-23_10_33_04_jpg_scaled1000

Suppilosta otetaan kakku ja viedään kuivatukseen 105 asteiseen uuniin 15 minuutiksi.
Tämän jälkeen se laitetaan eksikaattoriin 15 minuutiksi sitten punnitaan.
Kakun paino = 15,2905g
laskukaava:
Laskennassa huomioidaan perusnäytteen paino(B1), laimennettu näyte(B2), suodatinpaperin paino(D), vesi+massa paino(C), kakun paino(K). Cs = (K-D)/(C*(B1/B2))*100%

Cs = (15,2905 - 0,85) / (1096,42* (500/5500)) * 100% = 14,48 %

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti