tiistai 23. huhtikuuta 2013

Tärkkelys pitoisuuden määrittäminen


Ensiksi punnitsimme noin. 500g perunoita, pesimme ja kuivasimme perunat. Sitten raastoimme perunat sankkoon. Kun perunat oli raastettu sankkoon lisäsimme sinne 2 litraa vettä, tämän jälkeen sekoitimme seosta niin kauan että siitä tuli tasaista massaa. Sitten kaadoimme massan siivilän ja harson läpi toiseen sankkoon. Tämän jälkeen ''letkutimme'' veden pois sankosta ja pohjalle jäi valkoinen massa eli tärkkelys, laitoimme tärkkelyksen dekkaan ja veimme sen lämpökaappiin kuivumaan. Kun tärkkelys oli kuivanut lämpökaapissa, punnitsimme sen ja työ oli valmis. Tässä vähän kuvia ja tuloksia työstä:
1 of 2
Perunat ja niiden raasaminen
1 of 3

Siivilöinti, veden poisto ja tärkkelys lämpökaapissa.
Tuloksia:
peruna tärkkelys tärkkelys %
519.8 28.781 5.5369372835706

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti